Fashion Winkelen
Image default
Voertuigen

Topklasse-fastback

Met de nieuwe 408 demonstreert PEUGEOT zijn creativiteit door een nieuw fastback-silhouet aan te bieden aan de bovenkant van het C-segment. De PEUGEOT 408 is verrassend, doordat hij anders is; deze PEUGEOT uit een nieuw tijdperk biedt een katachtige pose en een unieke verschijning. De excellente engineering is gericht op efficiëntie en intelligente elektrificatie, terwijl de zintuigen worden geprikkeld door de nieuwste, op rijplezier en intuïtief gebruik gerichte technologie.

Met een lengte van 4.690 mm en een lange wielbasis van bijna 2.790 mm is de nieuwe PEUGEOT 408 op de tweede zitrij uitzonderlijk ruim. De knieruimte bedraagt 188 mm. De kofferbak is eveneens genereus met een volume van 536 liter, dat kan worden vergroot tot 1.611 liter wanneer de rugleuning van de achterbank wordt neergeklapt. De auto is 1.480 mm hoog en heeft daardoor een slank silhouet. Dit verbetert de aerodynamische efficiëntie dankzij een klein frontaal oppervlak van 0,654 men een Cw-waarde van 0,28.

De PEUGEOT 408 heeft de nieuwste generatie van de PEUGEOT i-Cockpit®, herkenbaar aan het kleine stuurwiel dat is gericht op rijplezier en maximale controle. De nadruk ligt op de kwaliteit van de interieurruimte en op connectiviteit door middel van de laatste technologieën, die de rij- en reisbeleving zeer intuïtief en genoeglijk maken.

Met zes camera’s en negen radars zorgen de 30 rijhulpsystemen voor rust en veiligheid. De systemen omvatten:

  • Adaptieve Cruise Control met Stop & Go functie,
  • Night Vision, die waarschuwt voor dieren, voetgangers of fietsers op de weg, voordat deze zichtbaar worden in de lichtbundel,
  • Long Range blindspot monitoring (75 meter),
  • Rear Traffic Alert, dat waarschuwt voor potentieel gevaar bij achteruit rijden.

In combinatie met de katachtige pose die karakteristiek is voor alle PEUGEOT’s, is het design van de nieuwe 408 perfect in lijn met het innovatieve concept van een topklasse-fastback in het C-segment. Kenmerkend hiervoor is het opvallend scherpe lijnenspel, met name aan de achterzijde, aan het einde van het dak, op het kofferdeksel en aan de basis van de spatborden. De lijnen creëren een fascinerend lichtspel.

De 408 is gebaseerd op het EMP2-platform (Efficient Modular Platform). De lange wielbasis van exact 2.787 mm zorgt voor een genereuze ruimte achterin. De lengte bedraagt 4.690 mm en zijn breedte is 1.859 mm met de buitenspiegels ingeklapt.

De spoorbreedte is groot, met 1.599 mm voor en 1.604 mm achter, zodat de auto stevig op de weg staat met zijn grote wielen tot 20 inch. Met een hoogte van slechts 1.480 mm oogt de PEUGEOT 408 van opzij gezien slank en sportief.

Aan de voorzijde vallen de lange motorkap en relatief hoge spatborden op, een karakteristiek element voor de huidige modellen van PEUGEOT. Deze stilistische keuze geeft het aangezicht aan de voorzijde extra kracht en maakt het profiel gestroomlijnd. De naad tussen de motorkap en spatborden is van opzij onzichtbaar. Deze constructie vereenvoudigt de buitenste belijning van de motorkap, waardoor de plaatdelen een perfecte pasvorm hebben.

Dankzij de Matrix LED-technologie die wordt toegepast voor de verlichting, konden zeer slanke koplampen worden ontworpen die toch een hoog prestatieniveau bereiken. De koplampen bepalen mede het aangezicht van de nieuwe 408: een standvastige PEUGEOT-look. De lichtsignatuur wordt naar beneden in de bumper doorgetrokken door twee LED-strips in de vorm van hoektanden.

Private Lease

Ook de nieuwste Peugeot’s worden steeds populairder in de private lease. Private Lease is een abonnementsvorm met een vast maandtarief, all-in. Hiermee rijdt u, zonder omkijken, in een gloednieuwe auto. En mocht u dan onverhoopt toch pech krijgen, dan kunt u rekenen op pechhulp.

Populaire Private Lease Merken

Private lease is inmiddels beschikbaar voor bijna alle automerken. Enkele van de meest populaire merken om te leasen zijn:

Voordeel

Het voordeel van private lease zit voor de meeste mensen in het gemak. Alles wordt voor je geregeld. Geen gedoe bij het kopen of verkopen van de auto. Aan het eind van de leaseperiode lever je de auto gewoon weer in. En elke maand hetzelfde bedrag betalen zonder verrassingen. Inclusief de kosten voor de verzekering, belastingen en onderhoud.

Ook bij elektrische auto’s is het van belang om in een private lease vergelijker de prijzen en voorwaarden goed te vergelijken. Hiermee zijn honderden euro’s per jaar te besparen. De prijsversschillen tussen de aanbieders worden snel groter als er wordt gekozen voor een kortere looptijd en meer kilometers per jaar. Maak de prijsvergelijking daarom altijd op basis van de looptijd en het aantal kilometers dat je bij jou past en laat je niet afleiden door lage prijzen in advertenties die worden gebruikt als een lokeend.

De verkoop van elektrische auto’s is fors gestegen in de eerste helft van dit jaar. Het aantal nieuw geregistreerde elektrische auto’s kwam uit op 29.531. Dat is 82,9 procent meer dan in dezelfde periode in 2021. De cijfers zijn afkomstig van RAI Vereniging, BOVAG en RDW.

De groei is volgens de drie organisaties mede te danken aan het extra budget voor de particuliere aanschafsubsidie in 2022 en de introductie van steeds meer betaalbare elektrische personenauto’s. Ze pleiten ervoor om de stimuleringsmaatregelen voor elektrisch rijden ook na 2025 te verlengen.

Hypotheek

Ben je naast de zoektocht naar een auto ook nog op huizenjacht? Dan is het heel belangrijk om te weten dat een private leasecontract invloed heeft op je maximale hypotheek. Je contract wordt namelijk bij het Bureau Krediet Registratie geregistreerd (dit geldt overigens alleen voor private lease, niet voor zakelijk leasen).