Fashion Winkelen
Image default
Advertenties

Een gids voor de veiligste wiegjes

Een gids voor de veiligste wiegjes

De wondere wereld van babyproducten is altijd in beweging en biedt steeds meer opties naarmate de jaren verstrijken. Dus zelfs als dit niet je eerste rodeo als ouder is, kan het zijn dat je achterloopt op het gebied van de nieuwste opties voor babywiegen. Ombouwbare wiegjes, basis wiegjes, high-end wiegjes, oh my!

Als je je overweldigd voelt bij het winkelen voor een baby wieg, maak je dan geen zorgen meer! We hebben uren onderzoek gedaan om je te helpen alles te begrijpen wat er te weten valt over de veiligheid van wiegjes. We geven u een overzicht van de huidige veiligheidsnormen, de beste praktijken voor de veiligheid van wiegjes, en geven u een lijst van de top 15 modellen op de markt. U zult zeker de juiste wieg vinden voor uw kleintje om zijn lieve hoofdje in te laten rusten.

Veiligheidsnormen voor babywiegen

Vanaf 2011 mogen gefabriceerde wiegjes geen zijhekken meer hebben, omdat dit de risico’s voor baby’s verhoogt. Wiegjes moeten ook sterkere wieglatten en matrassteunen hebben, de kwaliteit van het hang- en sluitwerk verbeteren en strengere tests doorstaan dan in de jaren vóór 2011. De Consumer Product Safety Commission raadt aan de fabrikant om een certificaat van overeenstemming met de huidige normen te vragen als u niet zeker weet of een bepaald wiegje aan de normen voldoet. Dit is een goede manier om er zeker van te zijn dat u het veiligste wiegje koopt.

De beste praktijken voor babywiegen

Elke ouder die wel eens is gestraft omdat hij zijn baby op zijn buik heeft laten slapen, weet dat de aanbevelingen over het slapen van baby’s steeds lijken te veranderen. Maar het is belangrijk om op de hoogte te blijven. Onderzoek blijft nieuwe informatie aan het licht brengen over hoe u het risico op SIDS kunt verkleinen en uw baby veilig kunt laten slapen.

De campagne ‘Safe to Sleep’ informeert ouders over hoe ze een baby veilig in een wiegje in bed kunnen leggen. De richtlijnen zijn als volgt:

  • Leg nooit kussens, losse dekens, knuffeldieren of iets anders in de wieg bij uw baby.
  • Zorg ervoor dat er geen kieren tussen de zijkant van het wiegje en de matras zitten die breder zijn dan twee vingers.
  • Volg de instructies wanneer u het wiegje in elkaar zet.
  • Gebruik geen wiegjes die meer dan 10 jaar oud zijn, of een wiegje dat op een of andere manier is aangepast.
  • Voeg geen extra vulling toe aan speelplaatsen of wiegjes.

Plaats een wieg nooit in de buurt van een raam met losse gordijnkoorden of rolgordijnen. Stootranden kunnen een gevaar vormen voor kinderen en mogen niet in het wiegje worden geplaatst.

Wanneer een wiegje te gebruiken

Baby’s slapen best in dezelfde kamer als hun ouders (maar niet op hetzelfde oppervlak!) tot ze minstens zes maanden oud zijn, maar de American Academy of Pediatrics raadt sterk aan om ze in dezelfde kamer te houden tot ze minstens één jaar oud zijn.

Baby’s moeten de eerste maanden in een wiegje naast het bed van hun ouders slapen, maar kunnen naar een wiegje worden overgeplaatst als ze het wiegje ontgroeien – meestal rond de drie of vier maanden. U weet dat ze klaar zijn voor een wiegje als ze tegen de zijkanten van het wiegje beginnen te stoten of gewoon te groot lijken voor de ruimte.