Fashion Winkelen
Image default
Advertenties

Topper maten versus matras maten

Topper maten versus matras maten

Matrastoppers werden geïntroduceerd als een accessoire om het gevoel van uw bed te veranderen. Ongeacht of je matras te stevig of te zacht is, kan je een matras topper aanschaffen. 

 • Hoe voorkomt u dat een matrastopper gaat schuiven?

Matrastoppers werden geïntroduceerd als een accessoire om het gevoel van je bed te veranderen. Ongeacht of je matras te stevig of te zacht is, kunt u een matrastopper gebruiken om de comfort te verbeteren. Een veelgehoorde klacht bij deze slaapbevorderende accessoires is hun gebrek aan stabiliteit – niemand wil te maken hebben met een matrastopper die steeds verschuift.

Als de matrastopper altijd verschuift, kan het moeilijk zijn om goed te slapen. Veel beddengoed merken ontwerpen hun topper maten met technologieën om het op zijn plaats te houden, maar meer budgetvriendelijke toppers ontberen deze functies. 

 • Waarom verschuiven matrastoppers?

Een stabiele, ondersteunende basis en voldoende wrijving tussen matras maten en topper maten helpen om de topper op zijn plaats te houden. Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor de topper van een matras glijdt, zoals een gladde matrashoes, geen hoofd- en voeteneind, ongeschikte matras maten of een instabiele bodem.

 • Gladde matrashoes: De matrashoes kan te glad zijn en weinig tot geen wrijving bieden, waardoor de grip wordt aangetast. De gladheid van de matrashoes hangt af van het weefsel van de stof. Zowel natuurlijke als synthetische materialen kunnen een glad oppervlak bieden, waardoor een topper eraf glijdt.
 • Afwezigheid van hoofdbord en voeteneind: Als de matrastopper zowel het hoofdbord als het voeteneind raakt, is er een bescherming die voorkomt dat hij omhoog of omlaag glijdt. Kies de juiste topper maten voor de matras maten.
 • Ongeschikte maat: Soms zijn de matras topper maten iets groter of kleiner dan de matras maten. Deze mismatch veroorzaakt een onjuiste balans, waardoor de topper wegglijdt.
 • Instabiele basis: voorkom dat de matrastopper verschuift
  Soms glijden lichtgewicht bedframes over de vloer waardoor een gladde basis ontstaat voor de matras en topper. Een vloerkleed onder het bed biedt weerstand tegen uitglijden en voorkomt dat het bed verschuift.
 • Manieren om glijden te voorkomen

  Controleer of de matras topper maten een voorziening hebben om hem op zijn plaats te houden. Zo niet, dan zijn er verschillende manieren om de grip van de matras topper te verbeteren, zoals een strak hoeslaken, lakenbanden, klittenbandsysteem, antislipmat, tapijttape, veiligheidsspelden of ducttape.

  Gebruik een strak hoeslaken
  Een strak hoeslaken dat de matras maten en de topper maten past, kan schuiven voorkomen. Als je geen hoeslaken kunt vinden dat diep genoeg is om zowel de matras als de topper te bedekken, kan je een plat laken onder het bed stoppen, dat de matras en de topper bij elkaar houdt. Dit is echter een tijdelijke oplossing, want door te veel bewegen kan de matras losraken, waardoor de topper kan verschuiven. Soms zorgt een hoeslaken over de matras voor de nodige wrijving, waardoor de topper niet kan verschuiven. Drapeer je matras met een strak hoeslaken, leg er dan een topper op. Tot slot kan je een hoeslaken over de topper leggen en deze strak onder de matras stoppen.

  Bedlakenhouders of lakenbanden
  Lakenbanden zijn rekbare banden die onder een matras worden gestoken om te voorkomen dat het laken gaat klitten. Strakke lakens houden het matras en de topper stevig bij elkaar en voorkomen dat de topper verschuift.

  Klittenbandsysteem
  Door klittenband of klittenband langs de randen van de matras en de topper te plakken, worden ze aan elkaar vastgemaakt en wordt voorkomen dat de topper verschuift.

matras maten