Fashion Winkelen
Image default
Advertenties

Heeft je hond jeuk? Oh jee, vlooien!

Wanneer eigenaren van gezelschapsdieren wordt gevraagd wat ze het meest vrezen over de zomermaanden, het onderwerp dat steevast komt het meest is vlooien! 

Deze kleine, donkerbruine insecten geven de voorkeur aan temperaturen van 65-80 graden en vochtigheidsniveaus van 75-85 procent – dus voor sommige delen van het land zijn vlooien bij je hond zijn meer dan alleen een zomerprobleem. 

Preventie en behandeling

Vlooien zijn vervelend. Deze kleine, bloedzuigende parasieten irriteren uw hond en besmetten uw huis vaak voordat jij het realiseert dat vlooien zijn ingetrokken. Veel honden zijn allergisch voor vlooienbeten, die kan leiden tot intense krassen, rode en schilferige huid, korsten, hot spots, en haaruitval. Vlooien kunnen ook lintworm en bloedarmoede veroorzaken.

De beste manier om met vlooien om te gaan is preventie. Vlooien en teken preventiemiddelen doden vlooien die in contact komen met jouw hond, het voorkomen van je pup van het brengen van hen naar huis in de eerste plaats. Er zijn verschillende opties die er zijn, van vlooienhalsbanden tot actuele vloeibare aanvragers en pillen. Praat met uw dierenarts over de vlooienpreventie die het veiligst en goed is voor jouw pup of hond.

Als uw hond al vlooien, deze preventieve middelen zal nog steeds doden hen, maar je kan nodig zijn om meer agressieve actie te nemen, zoals een Recept preventief. Je kunt ook gebruik maken van een vlooienshampoo of een snelwerkende chemische behandeling, zoals een vlooien  pil die de vlooien doodt op uw hond binnen enkele uren. Nogmaals, het is belangrijk om uw hond Dierenarts vragen om aanbevelingen.

Haal vlooien uit je huis

Het doden van de vlooien op jouw hond is slechts een deel van het probleem. Je moet ook bepalen hoe jij jouw thuis van vlooien kunt ontdoen. Dit vereist geduld. Het kan drie tot vier maanden duren om van een besmetting af te komen, omdat het zo lang duurt voordat alle vlooien in jouw huis door hun levensstadia gaan.

Hier zijn de stappen die je moet nemen om vlooien in jouw huis uit te roeien:

Was alle hondenkussens en zacht hondenspeelgoed in warm, zeepwater. Herhaal dit regelmatig totdat de besmetting is beëindigd.

Was uw eigen beddengoed, gooi tapijten, badmatten, en elke deken of kussen waar uw hond graag in warm water slaapt.

Stofzuig alle tapijten, hardhouten vloeren, linoleum, en betegelde vloeren, gordijnen, en gestoffeerde meubels, en gooi de vacuümzak onmiddellijk in een buiten vuilnisbak. U moet regelmatig stofzuigen om er zeker van te zijn dat alle stadia worden aangepakt.

Kies en breng een milieu Vlooienbestrijding spray of fogger die alle stadia van vlooien zal behandelen, of bel een lokale verdelger.

Kies en breng een spray, pellet, of niet-giftige vlooienbehandeling voor de tuin. Het houden van gras en borstel kort zal ook jouw tuin minder uitnodigend voor vlooien en teken. Patch hekken om wasberen te ontmoedigen, konijnen en andere wilde dieren die vlooien dragen uit komen in de tuin.

Als je hond heeft gereden in de auto de laatste tijd, moet je de stoelen stofzuigen.

Blijf jouw hond en andere huisdieren behandelen met een maandelijkse preventieve behandeling.

Tijdens het vlooienseizoen, laat je hond niet communiceren met vreemde honden en zorg ervoor dat zijn puppy speelkameraadjes zijn vrij van vlooien.

Hoe de tekenen van vlooien te herkennen

Het probleem begint met wat krassen hier en daar. Misschien zie je wat kleine vlekjes rond het huis die je misschien eerder gemist hebt. Misschien ziet dat mooie haar dat zo dik was er een beetje dun uit deze dagen. Voor je het Weet …  Het is bevestigd.

 

Blijvende bescherming voor je huisdier

Of je nu een groot vlooienprobleem of een klein probleem, de behandeling van het snel zal zowel jou als jouw huisdier gelukkiger en gezonder te houden. Volg de instructies van de dierenarts en de richtlijnen voor het gebruik van het product. Jouw huisdier is afhankelijk van jou.