Fashion Winkelen
Image default
Kleding

Ongevallen bij buitensport

Scouts wordt geleerd wat veel buitensport enthousiastelingen weten: ongelukken gebeuren. En als ze ergens in het midden van nergens gebeuren, als je uren verwijderd bent van een ziekenhuis en geen medic pouch op zak hebt, kun je maar beter het motto van de padvinders volgen en altijd voorbereid zijn. In april 2014 stuitte een groep padvinders uit New Jersey die door Harriman State Park wandelde op een vrouwelijke wandelaar die haar enkel had gebroken. De wandelaar probeerde de jongens zover te krijgen verder te wandelen, maar ze lieten haar niet gewond op het pad achter. In plaats daarvan spalken ze haar enkel, construeerden een brancard voor haar en droegen haar het park uit.

Met dat in gedachten, zijn hier wat meest voorkomende verwondingen in de wildernis en hoe ze te behandelen.

Verstuikte enkel

Een enkel omdraaien op los grind of een steil pad is een van de meest voorkomende verwondingen. Het is zelfs zo gewoon dat enkelblessures verantwoordelijk zijn voor 53 procent van alle letsel gerelateerde evacuaties tijdens de National Outdoor Leadership School-cursussen. Om een ​​gedraaide enkel te behandelen, onthoud “RICE”: rust, ijs, compressie en elevatie. Laat eerst de enkel rusten door er onmiddellijk vanaf te komen. Ten tweede, verminder de zwelling door er ijs op te zetten. Omdat je op pad bent, kun je sneeuwpakken gebruiken of, als dat niet beschikbaar is, een T-shirt in koud water laten weken en het om de gewonde enkel wikkelen. Druk het gewricht samen met een elastische band, maar druk het niet zo strak samen dat het de bloedsomloop afsnijdt. Breng ten slotte de enkel boven het niveau van het hart.

Snij- of schaafwond

Het behandelen van een snijwond of schaafwond in de buitenlucht verschilt niet veel van het thuis behandelen van een snijwond. Je eerste taak is om het bloeden te stoppen; je tweede taak is om de wond schoon te maken. Nadat het bloeden is gestopt en u vuil en puin uit de wond hebt verwijderd, brengt u een antiseptische crème aan en verbindt u deze goed.

Maak een wond in een beek, rivier of meer niet schoon! Ook al is het water in de wildernis misschien niet chemisch vervuild, toch kunnen bacteriën in het water de wond infecteren. Het is veel beter om iets als ontsmettingsalcohol of waterstofperoxide te gebruiken.

Uw vermogen om het bloeden te stoppen, schoon te maken en een snee in de wildernis te maken, hangt volledig af van de kwaliteit van uw EHBO-doos of medic pouch. Zorg ervoor dat u over de nodige benodigdheden beschikt om dit soort verwondingen en andere te behandelen voordat u aan een wandeling begint.